Orice om de afaceri se gandeste (sau cel putin ar trebui sa se gandeasca) cum sa mareasca productivitatea si performanta angajatilor sai. Chiar daca nu exista o formula perfecta care sa te ajute de fiecare data, sunt unele secrete pe care daca le folosesti, ai sanse de reusita mai mari decat daca le lasi la voia intamplarii. Noi iti prezentam sase dintre acestea:

 

  1. Da-le un motiv pentru a crede.

Angajatii tai sunt parte din ceva mai mare decat ei insisi, dar nu au nicio idee despre asta? Inca de la primul interviu, potentialii candidati trebuie sa inteleaga si sa impartaseasca viziunea a ceea ce faci ca si organizatie. Aceasta viziune e suficienta in a motiva si inspira echipa, inclusiv membrii juniori, si faciliteaza in mod eficient dezvoltarea companiei.

  1. Arata ca iti pasa.

Afla si noteaza ziua fiecarui angajat in parte. Trimite cadouri pentru noi nascuti si pentru nunti. Implica-te in viata angajatilor pentru a-i face sa se simte iubiti si apreciati nu doar ca angajati, ci si ca membri ai familiei si ca fiinte umane.

  1. Recunoaste meritele.

Cand cineva face ceva minunat, spune-i. E intotdeauna bine sa iei la cunostinta cand o persoana din echipa ta primeste feedback bun de la clientii tai. Este important ca angajatii sa simta ca eforturile lor sunt recunoscute pentru ca acest lucru perpetueaza dorinta de a face tot ce le sta in putinta pentru clientii tai.

  1. Afla valoarea pachetelor de beneficii.

Poate ca in prezent, compania ta nu se afla intr-o perioada in care ofera un pachet competitiv de beneficii. Vei fi, insa, surprins de cat de mult sunt apreciate chiar si beneficiile mici (si ieftine) de catre angajatii tai.

  1. Promoveaza intern.

Cand angajatii tai observa oportunitatile de avansare in cariera lor in cadrul companiei tale, nu lasa acest lucru la voia intamplarii. Afla ce aptitudini si talente au angajatii si cauta modalitati de a dezvolta aceste aptitudini pentru a-ti putea servi pe viitor in cadrul afacerii tale. Cand ai un membru important in echipa ta, ajuta la investirea timpului in formarea de care are nevoie pentru a avansa odata cu afacerea ta.

  1. Distractia nu trebuie sa lipseasca.

O companie in care angajatii participa impreuna la activitatile de divertisment ramane o companie unita si puternica. Lucrul acesta poate fi observat in multe din companiile cu crestere rapida din lume.

 

Tema comuna in toate aceste idei este de a-ti pasa, a recunoaste, a recompensa si de a aprecia. Acesti pasi mici pot duce departe.

 

Vrei sa afli mai multe despre cresterea performantei echipei tale?

Citeste si “Instruirea Personalului Merita Investitia!”

Distribuie in social media:

<div class="addthis_sharing_toolbox"></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]