Atunci cand e nevoie sa faci o noua angajare pentru compania ta, poate fi dificil sa gasesti candidaul perfect. Fiecare candidat este diferit, are calitati, calificari si experiente diferite, cat si anumite puncte forte si puncte slabe diferite. Din toti acesti aplicanti, datoria ta este sa il alegi pe cel mai potrivit.

 

De multe ori, e posibil sa gasesti mai multi candidati care ti se par potriviti pentru ceea ce cauti, dar asta nu insemna ca toti ar reprezenta o alegere corecta. De exemplu, daca un nou angajat nu este dispus sa ramana in compania ta pentru o perioada lunga de timp, atunci aptitudinile pe care le are acesta nu mai sunt atat de importante in procesul de selectie.

Pentru a gasi “acel angajat”, iata ce ar trebui sa stii:

  1. De ce candidatul paraseste locul de munca actual

Asigura-te ca intelegi foarte bine motivele pentru care candidatul isi doreste sa paraseasca actualul loc de munca. Afland aceste motive, iti vei da seama de ceea ce isi doreste candidatul pentru viitorul sau profesional si, mai exact, ceea ce isi doreste de la compania ta.

Daca te afli in imposibilitatea de a oferi solutii cu privire la planurile profesionale de viitor ale noului angajat, probabil ca acesta nu este potrivit pentru compania ta.

 

  1. Cum vorbeste candidatul despre compania la care inca lucreaza

Atunci cand candidatul vorbeste despre actualul job sau despre actualul sef, fii foarte atent la semnele subtile, deoarece acestea ar putea spune foarte multe despre el. Daca are de spus o multime de lucruri negative despre seful sau colegii sai, probabil ca acesta nu reprezinta unul din criteriile pe care ar trebui sa le indeplineasca noul tau angajat. In schimb, daca va avea de spus numai lucruri pozitive, acest lucru poate reflecta o personalitate optimista a candidatului.

 

  1. Salariul

Majoritatea candidatilor vor fi reticenti in a-ti impartasi informatii legate de salariul lor actual, insa, aceasta este o informatie foarte importanta. Trebuie sa stii ce salariu isi doreste acesta sa obtina de la noul loc de munca si daca tu i-l poti oferi. In caz contrar, candidatul ar putea reprezenta o pierdere de timp.

 

  1. Competentele

Fiecare loc de munca este diferit si poate necesita competente diferite. Creeaza o lista cu cele mai importante competente pe care crezi ca ar trebui sa le aiba un nou angajat si, de-a lungul interviului, analizeaza cu atentie candidatul si vezi daca se potriveste sau nu cerintelor.

Dupa ce vei trece toti candidatii prin acest “filtru”, vei avea sanse mult mai mari sa gasesti persoana potrivita deoarece vei face o alegere in cunostinta de cauza.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]