Atunci cand cauta sa angajeze muncitori la distanta, un recrutor nu poate aplica aceleasi principii la fel ca in cazul angajarii muncitorilor cu norma intreaga la birou. Desigur, denumirea locurilor de munca si descrierile pot fi aceleasi in ambele cazuri, dar exista anumite abilitati pe care muncitorii la distanta trebuie sa le posede pentru a avea succes pe pozitia lor.

Pentru a te ajuta in procesul de a cauta si de a angaja acest tip de muncitori la distanta iti oferim o lista cu trasaturi si abilitati critice pe care va trebui sa le iei in considerare atunci cand ai interviurile de angajare.

 

  1. Experienta anterioara in munca la distanta

Avand in vedere ca marea majoritate a lumii este conectata la internet in zilele noastre, este usor de presupus ca oricine are un calculator si acces la internet poate lucra de acasa. Din pacate aceasta ipoteza este extrem de gresita.

Este nevoie de un anumit tip de personalitate pentru a lucra cu succes de acasa. Este nevoie de disciplina, abilitati excelente de organizare si daruire pentru a face acest lucru sa functioneze.

Cei mai buni CEO din domeniu angajeaza muncitorii la distanta care au experiente vaste in lucrul de acasa. De obicei, atunci cand oamenii incep sa lucreze de acasa, sunt incantati si plini de energie datorita libertatii pe care munca la domiciliu o ofera. Cu toate acestea, in timp, multi muncitori la distanta descopera ca acest tip de munca este din ce in ce mai dificil. Dupa una an sau doi multi dintre acesti muncitori anterior incantati devin dezamagiti de intreaga perspectiva de a lucra la distanta.

Din aceasta cauza este important sa se angajeze muncitori la distanta care fac acest lucru de o perioada lunga de timp. Acestia sunt constineti de provocarile acestui tip de munca si, cel mai probabil, vor ramane fericiti pe termen lung. Lucratorii la distanta cu experienta mai mare de doi ani tind sa fie mai statornici si sa aiba mult mai mult succes decat cei care abia pornesc pe acest drum.

 

  1. Capacitatea de a lucra din propria initiativa

Muncitorii care merg la birou au tendinta sa munceasca pentru ca seful este mereu prin preajma. Muncitorii la distanta, pe de alta parte, nu intra in contact la fel de mult cu sefii. In esenta, asta inseamna ca ei devin propriii lor sefi. Din acest motiv, ar trebuie sa urmaresti sa angajezi lucratori la distanta care sunt auto disciplinati – persoane care nu au nevoie de supravegherea constanta a managementului pentru a-si face treaba si pentru a fi punctuali.

Cei mai buni muncitori la distanta nu au nevoie se fie tinuti de mana. Ei iau initiativa si sunt mereu dornici de a aborda proiectele dificile cu multa determinare.

 

  1. Mentalitate orientata pe detalii

Datorita faptului ca muncitorii la distanta sunt, in esenta,  capabili sa se conduca si singuri, ei au de asemenea nevoie sa fie orientati pe detalii. O greseala mica se poate transforma cu usurinta intr-un munte de probleme in cazul in care nu este descoperita la timp.

Ai nevoie sa angajezi muncitori la distanta care acorda o atentie sporita detaliilor si instructiunilor. Acesti muncitori trebuie sa fie in masura sa abordeze fiecare detaliu din fiecare activitate pe care o gestioneaza.

Una dintre cele mai bune metode de a afla daca un muncitor la distanta va fi sau nu orientat spre detalii este de a le studia CV-ul. Daca un aplicant a inclus ingrijit toate informatiile solicitate atunci e o sansa buna ca acesta sa acorde multa atentie atunci cand va incepe sa munceasca. La polul opus se situeaza cei care nu au inclus toate informatiile solicitate sau au facu-o intr-o maniera mai putin ingrijita. E foarte probabil ca acestia din urma sa nu aiba o mentalitate orientata spre detaliu pentru a fi de succes.

 

  1. Entuziasm

Este usor de spus daca un aplicant este incantat sau nu de o anumita pozitie sau companie. Daca acesta a acordat mult timp documentarii cu privire la istoria companiei, proiectele actuale si obiectivele pentru viitor, este foarte probabil ca acesta sa fie incantat de companie. Aceste lucruri arata ca ei cred in ceea ce face compania si sunt incantati sa contribuie.

Muncitorii entuziasti sunt genul de oameni care vor performa intotdeauna la cel mai inalt nivel si se vor asigura ca totul merge bine si fara probleme pe partea lor de responsabilitati. Acest lucru se poate interpreta ca munca facuta foarte bine, niciun termen limita depasit si, in general, cresterea si succesul companiei.

 

  1. Abilitati de comunicare excelente

Aceste abilitati vin ca o manusa in cazul lucrului la birou, dar sunt chiar mai importante pentru muncitorii la distanta. Intr-un birou este usor pentru angajati sa vorbeasca unul cu celalalt despre orice problema aparuta. Acest lucru nu se aplica si in cazul muncitorilor la distanta deoarece, ei vor putea comunica doar prin intermediul email-ului, serviciilor de chat si al telefonului.

Din acest motiv,  ai nevoie de muncitori la distanta care se pot face intelesi cu usurinta, dar si sa inteleaga instructiunile cu usurinta sau fara a fi nevoie de clarificari suplimentare.

Cand cauti oameni pentru o pozitie de lucru la distanta, poti evalua abilitatile de comunicare ale unui candidat fiind atent la corespondenta cu acesta. De la cat de repede raspunde la email-uri si cat de detaliat este in raspunsurile sale, fiecare parte din corespondenta din timpul procesului de angajare cu un candidat iti va oferi indicii cu privire la cat de bine va comunica atunci cand va lucra in cadrul companiei.

Data viitoare cand te gandesti sa angajezi muncitori la distanta asigura-te ca alegi persoanele care au aceste trasaturi si abilitati. Desi calificarile tehnice si profesionale conteaza foarte mult, si mai importante pentru ca echipa ta de muncitori la distanta sa reuseasca cu adevarat sunt aceste abilitati si caracteristici.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]