Angajatii sunt cel mai de pretuit bun al unei firme. Proiectele sunt reusite si clientii multumiti in momentul in care angajatii tai sunt proactivi, concentrati pe proiectele pe care le au de dus la bun sfarsit.

In orice caz, acest lucru necesita un angajat ineresat sa evolueze, care este mereu la curent cu tot ceea ce este nou in domeniu.

Iar in era in care informatia circula repede, se fac descoperiri odata la maximum cateva luni. Oamenii sunt dispusi, chiar bucurosi sa imparta informatii despre tehnici, strategii, concepte si modul lor de a reusi. Sa puna la dispozitie un ghid despre cum au reusit sa isi puna proiectele in aplicare. Asadar, este simplu sa fii mereu la curent cu cele mai recente si eficiente metode.

Dar cum informatiile si descoperirile sunt transmise din toate partiile lumii este important sa luam in considerare nevoia de a avea cel putin 2 sau 3 multilingvisti. Sigur, majoritatea oameniilor cunosc engleza si se pot descurca in cadrul unor conferinte in care se vorbeste in engleza, insa sunt multe conferinte de interes in care vorbitorii prefera sa isi sustina discursul in limba materna. La fel, pentru a fi la curent in timp real cu descoperirile si conceptele recente trebuie sa poti accesa informatii inca netraduse in engleza, proaspete.

Informatile si experientele de prima mana sunt un schimb valoros. Cel mai bun mod de a intelege o tehnica, metoda sau un studiu este cand primesti informatia direct de la sursa. Diferenta dintre un articol in suedeza, sa spunem si o conferinta este ca in cadrul unei conferinte in domeniu, omul care a reusit sa gaseasca metoda, tehnica sau a creat conceptul iti explica cum functioneaza si de ce functioneaza. Un update mai bun cu privire la tot ce inseamna modernizarea din piata nu exista.

Pe langa modul in care unul sau mai multi angajati care pot vorbi mai mult de doua limbi de circulatie ajuta compania sa evolueze constant, in acelasi timp cu piata, acestia pot fi la fel de valorosi in ceea ce priveste incheierea unui contract. Aparent managerii si oamenii din vanzari care pot vorbi cu potentialii clienti in limba lor natala au rata de incheiere a contractelor mult mai mare.

 

Spre exemplu, in Marea Britanie, cum putin peste un sfert din adulti nu pot vorbi o alta limba straina, a fost propus un proiect, la nivel statal, cu scopul de incuraja firmele sa isi trimita angajatii la cursuri de limbi straine. Acest lucru se datoreaza faptului ca Marea Britanie pierde aproximativ 50 de milioane de lire anual din lipsa angajatilor multilingvisti.

 

Si in Romania exista o problema asemanatoare. Adultii de peste 40 de ani stiu mai degraba franceza, rusa sau nici o limba straina. Tot acestia considera ca sunt mult prea invarsta sa mai inceapa sa invete o limba straina. Asadar, multi dintre ei nici nu sunt interesati sa caute cursuri si meditatii pentru a invata.

Exista in aproape fiecare oras, un loc in care poti invata o limba straina. In Bucuresti, spre exemplu, avem Centrul de meditatii Capri care ofera cursuri si meditatii de inalta calitate. Acestia pregatesc cursantii pentru examene de certificare atat pentru limbi straine precum suedeza, germana, engleza si franceza. Dar se dedica si copiilor, elevilor gata sa sustina Bacalaureatul. Sau, studentilor care au nevoie de meditatii la matematica. De fapt, centrul Capri se mandreste cu faptul ca au cursuri pentru orice varsta si orice nivel al materiei. Indiferent ca inveti mai bine singur sau intr-o grupa, poti oricand sa iti alegi planul de a invata – inclusiv modulul de la care incepi.

Practic daca un om vrea sa aprofundeze pe cont propriu o materie sau o firma trimite un grup de angajati la cursuri de limbi straine pentru incepatori, nu se vor lovi de un program inflexibil, ori de existenta grupelor doar pentru un anumit nivel al materiei.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]