Angajatorii s-au infuriat mereu pe angajatii care motaie la birou in mijlocul zilei. Cu toate acestea, noi studii arata ca dormitul la serviciu poate fi un lucru bun pentru afaceri.

A le pune la dispozitie angajatilor locuri de dormit sau a le acorda pauze mai lungi poate duce la imbunatatirea productivitatii prin contracararea comportamentului impulsv si prin cresterea tolerantei pentru frustrare, conform unui studiu recent. In plus, dormitul poate sa creasca si siguranta la locul de munca.

Rezultatele acestui studiu si cercetarile anterioare arata ca lipsa somnului pe timpul noptii poate afecta atentia angajatilor si memoria, si poate contribui la oboseala. Acest lucru mai indica si faptul ca a sta treaz pentru o perioada extinsa de timp impiedica oamenii in a-si controla raspunsurile emotionale negative.„Rezultatele noastre sugereaza ca dormitul la serviciu poate fi o activitate benefica pentru indivizii care trebuie sa fie activi pentru perioade lungi de timp, prin consolidarea capacitatii de a persevera in activitati grele si frustrante”, spune unul dintre cercetatori.
Pentru acest studiu, cercetatorii au examinat modul in care un pui de somn a influentat controlul emotional al unui numar de 40 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani.

In timpul experimentului, cercetatorii au repartizat aleatoriu participantilor fie un pui de somn de 60 de minute, fie o perioada fara somn, dar care implica vizionarea unui filmulet despre natura. Toti participantii au finalizat apoi sarcinile pe calculatoare si au raspuns la intrebari legate de somnolenta, stare de spirit si impulsivitate.

Autorii studiului au descoperit ca participantii care au tras un pui de somn au petrecut mai mult timp incercand sa rezolve o sarcina decat o persoana care nu a dormit deloc. Acestia din urma au fost mai putin dispusi sa indure frustrarea necesara pentru a completa aceeasi sarcina. Cei care au dormit au raportat, de asemenea, ca se simt mai putin impulsivi.

Vrei sa stii cum iti poti gestiona mai bine activitatile zilnice si sa inveti strategii care sa iti aduca zilnic mai multe timp pentru tine?

 

Atunci te asteptam la Trainingul “Managementul Timpului si Tehnici Avansate de Productivitate Personala”.

Pentru mai multe detalii, CLICK AICI!

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]