Se intampla sa primesti un email prin care esti invitat sa vorbesti in fata unui grup de oameni si in acel moment te panichezi. Ai de impartasit o multime de informatii importante, insa nu te simti confortabil vorbind in fata unui grup mare de oameni. Iti suna familiar? Afla ca nu esti singurul! Potrivit Institutului National de Sanatate Mintala, 74 la suta dintre adulti sufera de frica de public speaking.

Deci, ce poti face pentru a atenua teama de public speaking?

  1. Fa-ti un plan

Frica te poate paraliza, insa cu ajutorul unei strategii o poti combate. Daca ti-e frica de consecinte cum ar fi jena sau esecul, din start pornesti cu o energie negativa. In loc sa te gandesti la rezultate negative, imagineaza-ti ca tii un discurs care lumineaza si inspira publicul iar in felul acesta vor veni si rezultatele pozitive.

Beneficiile pe termen scurt pe care ti le poate aduce un discurs extrardinar, constau in educarea si inspirarea oamenilor, in timp ce beneficiile pe termen lung ar putea consta in mai multe invitatii pentru a vorbi in fata publicului iar tu ai fi privit ca un expert in domeniul tau, ceea ce ar duce la dezvoltarea afacerii companiei tale.

  1. Familiarizeza-te cu mediul

Te simti mult mai confortabil atunci cand stii ca te afli pe teritoriul tau. De aceea, e bine sa verifici in prealabil locatia in care vei tine discursul pentru a te familiariza cu mediul. De asemenea, ar fi bine ca in public sa existe persoane pe care deja le cunosti, in prezenta carora te simti confortabil si care stii ca atunci cand iti vor zambi iti vor crea o stare de liniste.

  1. Cunoaste-ti materialul

Tu esti expertul si stii mai multe decat stie publicul, deci ofera-le informatii pretioase. Oamenilor le place sa fie implicati si inspirati. Vorbeste despre lucruri pe care le cunosti foarte bine si de care esti pasionat. Cu siguranta te vei simti mai confortabil si vei capta si mai mult atentia publicului.

  1. Fii autentic

Oamenii care rezoneaza cel mai mult cu publicul sunt oamenii originali, autentici, cei care isi arata adevarata lor personalitate. Pentru a face cat mai bine acest lucru, stabileste o succesiune logica a mesajului pe care vrei sa il transmiti, acesta sa aiba inceput, mijloc si sfarsit. Nu te impotmoli in detalii irelevante, gandeste-te la ceea ce vrei sa transmiti si la ceea ce ar vrea oamenii sa stie.

  1. Cunoaste-ti publicul

In public speaking, poti sa cunosti extrem de bine continutul pe care trebuie sa il prezinti, insa daca nu reusesti sa te conectezi cu oamenii care fac parte din public, totul va fi in zadar.

Orice vorbitor in public ar trebui sa reuseasca sa se conecteze cu oamenii din sala, ar trebui sa se implice emotional in ceea ce spune si sa impartaseasca audientei din experientele proprii. Numai asa ar putea sa aiba un public minunat, care nu va pleca cu un gust amar dupa ce prezentarea a luat sfarsit.

Esti o persoana din mediul de business, implicata in procese de comunicare (manager, agent vanzari etc.)?

Trebuie sa vorbesti in public dar ai emotii si nu stii cum sa le depasesti?

Te pregatesti pentu lansarea unui nou produs/serviciu si urmeaza sa sustii o prezentare in fata clientilor?

Atunci trainingul intensiv de Public Speaking  este solutia pentru a obtine toate aceste lucruri! Pentru mai multe detalii, CLICK AICI!

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]