In acest articol sunt prezentate cifrele oglindite de un studiu. Problema nu se refera la cate ore suplimentare lucram, ci la cat de eficient lucram. Resurse umane exista, important este sa fie si eficient selectate.
Potrivit studiului realizat de compania de audit si consultanta Ernst & Young, romanii muncesc mai mult decat nemtii. Contrar mitului, compatriotii nostri lucreaza peste program si sunt mai activi in sfera profesionala decat modelele clasice – cei din Germania.
Ernst & Young a realizat un studiu numit “Generatiile urbane si prioritatile lor”. Acesta se refera la schimbarile rapide din resurse umane care au loc in intreaga lume si la diferentele de abordare dintre generatiile active in prezent pe piata muncii. Analiza se bazeaza pe cele peste 2.500 de raspunsuri la un chestionar online ale respondentilor din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 55+ ani.
Mai mult de jumatate (51%) dintre respondenti spun ca este mai dificil sa gestioneze echilibrul dintre viata personala si cea profesionala acum decat acum trei ani. Doar 26% considera ca este mai usor din acest punct de vedere acum decat acum trei ani.
“Romanii percep mai acut decat restul tarilor de la nivel global modificarile din ultimii trei ani, cu impact asupra echilibrului dintre viata personala si cea profesionala. Perceptie similara exista in Germania, unde 49% dintre respondentii la studiul similar derulat de EY la nivel global au spus ca este mai dificil acum decat in urma cu trei ani sa gestioneze echilibrul intre viata personala si cea profesionala, urmata de Japonia (44%)“, arată EY.
86% dintre cei cu responsabilitati manageriale din Romania spun ca lucreaza ore suplimentare, fata de managerii din Germania, din care doar 45% stau la munca peste program. In marea Britanie procentul este de doar 34. Cu toate acestea, potrivit statisticilor facute de Eurostat, productivitatea muncii din Romania este de 6 ori mai mica decat media din Europa. Cifrele arata ca este de 7,5 ori mai mica decat in Germania si de 8 ori decat in Olanda.
Aproape jumatate dintre respondenti afirma ca si-au schimbat locul de munca in ultimii 3 ani din cauze financiare, iar o treime dintre ei spun ca au decis sa isi pastreze locul de munca din aceleasi considerente. Cei mai stabili la locul de munca intre anii 2012-2015 au fost cei din generaţia Boomers (61%), urmati la o diferenta mare de cei din generaţia X (36%) si de cei din generaţia Y (19%).
Jumatate dintre respondenti au renuntat in ultimii trei ani la activitatile de relaxare din motive financiare, in timp ce 28% au amanat achizitionarea unei locuinte, iar 14% au amanat decizia de a avea un copil din aceleasi motive.
Asadar, cum facem ca angajatii nostri sa fie multumiti, astfel devenind eficienti? E important sa stii ce iti doresti cand vorbesti despre resurse umane.
Distribuie in social media:
<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>
Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:
Te-ar putea interesa si:
[crp]