Rasul produce oxitocina, cunoscuta si ca “hormonul fericirii”. Atunci cand un agent de vanzari si un client rad impreuna, construiesc incredere si empatie care ajuta la eliminarea “vestei anti-glont” pe care o poarta clientul.

Iata niste sfaturi pentru a-l face pe client sa rada:

  1. Cunoaste audienta

Nu incerca sa fii amuzant cu cineva pe care nu il cunosti. Aceasta atitudine nu va fi una bine primita daca potentialul client nu are aceleasi valori ca si tine. Nu incerca sa folosesti umorul pentru a schimba subiectul sau a distrage atentia de la preocuparile celeilalte persoane deoarece vei produce eliberarea unor tipuri gresite de hormoni. De asemenea, ai grija sa nu ofensezi sensibilitatile culturale.

  1. Fii relevant

Chiar daca iti place stand-up-ul, nu incerca sa utlizezi o gluma pentru a deschide o conversatie sau pentru a-i raspunde clientului. Pe parcursul desfasurarii dialogului, incearca sa gasesti momentul potrivit pentru a face un comentariu ciudat sau amuzant, care sa aiba o legatura cu ceea ce se vorbeste.

  1. Fii scurt

In cazul in care o poveste are o introducere prea lunga, aceasta nu este potrivita in vanzari. Potrivit unui studiu, la un email a fost atasata o imagine cu un desen animat, acest fapt ducand la cresterea vanzarilor. La crearea unei prezentari, un desen animat ar putea fi exact ceea ce aveti nevoie pentru a da viata imaginilor, si in acelasi timp, o introducere scurta si de efect.

  1. Razi cu adevarat

In cazul in care clientul face o gluma, asigura-te ca rasul tau este autentic, credibil. Cercetarile arata ca un ras fals poate fi usor recunoscut (au loc respiratii scurte intre “ha-ha”). Poti rade si la gluma ta, in acest fel determinand clientul sa ti se alature.

  1. Fa-i sa traiasca gluma

Abtine-te sa fii amuzant atunci cand utilizezi media. In lipsa limbajului corpului si a inflexiunilor vocii, gluma pe care o faci, poate fi inteleasa gresit. De exemplu,  Warren Buffett foloseste foarte mult umor in scrierile sale: “Vei vedea cine inoata gol doar dupa ce marea se retrage”. Deci, e mult mai greu sa fii amuzant online decat fata in fata, asa ca, nu se merita sa risti.

 

 

Vrei sa afli care sunt secretele celor mai buni oameni de vanzari si cum ti le poti insusi?

Vrei sa poti pune in aplicare tehnici si strategii care sa iti mareasca vanzarile cu cel putin 15%?

Vrei sa fii un vanzator mai bun?

Atunci te asteptam la Trainingul Intensiv “Atinge Excelenta In Vanzari”! Pentru mai multe detalii, click aici!

 

 

 

 

Distribuie in social media:

<div class="addthis_sharing_toolbox"></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]