In crearea unei afaceri, notiunile de marketing online sunt esentiale. Ai nevoie de informatii precise si asumate despre un funnel de vanzari, trebuie sa intelegi de ce optimizarea si testarea sunt elemente fara de care nu te poti descurca si care reprezinta elemente cheie in absolut orice campanie ai face pe internet.

Cand vine vorba de a face marketing online pentru afacerea proprie, retelele sociale reprezinta mult mai mult decat elementul de socializare. Acestea ti-ar putea pozitiona firma ca o autoritate in categorie si ti-ar putea convinge audienta sa depinda de cunostintele pe care le livrezi. Cu ajutorul dedicarii, creativitatii si cunostintelor, acest mediu poate deveni o unealta folositoare. Social media este util nu numai pentru cresterea afacerii, ci si pentru a schimba modul in care este perceputa de ceilalti.

Este extrem de importanta corelarea stilului de comunicare in social media cu imaginea particularizata a afacerii pe care o detii. In functie de site-ul de social media pe care il folosesti, trebuie sa tii cont de datele demografice. Firmele de research online te pot ajuta cu informatiile legate de varsta, sex, hobby-uri, localizare, rasa si chiar interese policite ale publicului dumneavoastra tinta. Asta te-ar putea ajuta la inceput pentru o pozitionare corecta. Aceste statistici se schimba continuu, asa ca ar fi o idee buna sa le verifici, indicat fiind de doua ori pe an.

Iata cateva sfaturi utile pentru imbunatatirea procesului de marketing online:

Creeaza-ti o pagina pe Facebook.

Este o retea de socializare extrem de populara si care are rezultate reale si vizibile. Este indicat ca pagina sa contina informatii detaliate si fotografii relevante pentru firma ta. Este de preferat sa implici fanii in discutii, sa le dai senziatia ca iau parte chiar la procesul decizional.

Este important sa te folosesti de vizibilitatea pe care o ai prentru a anunta evenimente, stiri de ultima ora din domeniu si nu numai, diverse lucruri amuzante care sa deconecteze consumatorii si sa iti dea o latura “umana”. Oamenii raspund la atitudinea deschisa, relaxata si sunt mult mai receptivi la informatiile transmise in acest mod. Gaseste o modalitate prin care sa arati ca afacerea ta poate ajuta comunitatea. Exista multe optiuni oferite de Facebook, optiuni care faciliteaza actiunile de marketing online si de care te-ai putea folosi cu usurinta.

Ofera tutoriale profesionale cu informatii din aria in care activezi.

Posteaza pe Youtube o data pe saptamana/pe luna diverse filmulete ce ar putea fi folositoare. Leaga-le niste cuvinte cheie pentru a putea fi gasite cu usurinta si foloseste-te de aceasta unealta pentru a-ti creste notorietatea.

Incearca sa le dai filmuletelor fie o nota amuzanta, fie una neobisnuita, cu alte cuvinte fii deosebit. Vei observa ca raspunsul audientei nu va intarzia sa apara si vei fi surprins sa vezi cat de repede se va indrepta atentia publicului catre afacerea ta. Cat timp oferi ceva creativ si special, rezultatele apar.

In concluzie, retelele de socializare te ajuta sa faci marketing online eficient si prietenos, te ajuta sa-ti conturezi o imagine. Pentru a-ti imbunatati cunostintele in domeniu, participa impreuna cu colegii tai la Trainingul de marketing.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]