Un angajator poate aduna o multime de informatii pretioase despre candidati in interviul de angajare, asta daca stie sa puna intrebarile potrivite.

Iata cateva intrebari putin mai neobisnuite cu ajutorul carora vei afla lucruri importante si care iti vor usura procesul de recrutare:

  1. „Bunica ta a murit ieri si inmormantarea este maine. La serviciu ai foarte multe lucruri pe care ar trebui sa le termini astazi. Ce faci in aceasta situatie?”

Aceasta intrebare poate parea rece sau insensibila, dar prin intermediul ei poti afla daca un potential angajat ar fi dispus sa dea totul pentru jobul sau.

 

  1. „Care e cea mai mare greseala pe care ai facut-o vreodata?”

Nu dezvolta aceasta intrebare si lasa candidatul sa iti ofere detalii. Acest lucru nu doar ca le va da potentialilor angajati sansa sa fie sinceri, ci le va da si posibilitate de a spune daca au transformat-o dintr-o intamplare negativa intr-o lectie.

Probabil ca multi candidati vor fi tentati sa spuna ca nu au gresit niciodata si, cum nu exista om care sa nu faca greseli, acesta va fi un pas decisiv in a-ti da seama de cat de sincer este.

 

  1. „Daca ai avea posibilitatea de a castiga 1 milion de euro prin munca cinstita si 100 milioane de euro prin munca necinstita si mult mai usor, ce ai alege sa faci?”

Cei mai multi vor alege ca raspuns prima optiune, insa, cheia acestei intrebari se regaseste in intrebarea urmatoare: „De ce?”. Si de aici incolo ai putea afla multe lucruri interesante, de exemplu cum si in ce ar investi acesti bani pentru a ajunge, poate, la suma de 100 milioane de euro.

 

  1. „Stii ca peste 10 ani o sa mori. Ce vei face in tot acest timp?”

Aceasta intrebare te va ajuta sa afli multe despre viziunea si obiectivele unui candidat si, de asemenea, vei afla si modul in care acesta isi traieste viata. Daca raspunsul sau reflecta o lipsa de echilibru intre viata personala si cea profesionala, clar va fi in defavoarea lui.

 

De cele mai multe ori, gasirea angajatului potrivit consta in intrebarile potrivite adresate acestuia. Atunci cand fiecare candidat arata la fel pe hartie, intrebarile puse de tine sunt cele care vor face diferenta.

 

 

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]