Vanzarea incepe intotdeauna inca dinainte de a fii fata in fata cu clientul. Unul dintre cei mai importanti pasi al procesului de vanzare este reprezentat de ”pregatirea vanzarii”.

Tocmai de aceea te invit sa raspunzi la aceste intrebari inainte de a vizita clientul. Vei observa ca rata de succes va creste cu siguranta.

1. Am strans toate informatiile pe care le pot gasi despre client? Si aici ne referim la informatii despre presoana cu care ne intalnim, dar si despre compania acestuia… Verifica pe Google, pe Linkedin, prin ziare etc. Vezi cine este clientul cu care te intalnesti. Orice informatie poate fi nepretuita in procesul de vanzare.

2. Care ar putea fi nevoile clientului meu? De ce a acceptat intalnirea cu mine? In functie de raspunsul la aceste intrebari te poti pregati temeinic pentru a ii acoperi aceste nevoi. Stim ca demonstrandu-i ca ii putem satisface nevoile, vom putea sa incheiem si vanzarea.

3. Am consultat baza de date pentru a vedea care este istoricul clientului? Asta daca iti este deja client. Ce a cumparat, cand a cumparat, cum a cumparat? A avut probleme sau reclamatii?

4. Ce metoda de prezentare voi folosi? Iar aici te va ajuta raspunsul de la primele intrebari. Trebuie intotdeauna sa te adaptezi clientului tau.

5. Mi-am verificat materialele de prezentare? Sunt ele adaptata clientului meu si nevoilor acestuia? Sunt adaptate stilului sau? Au greseli? Contin ele beneficii reale pentru clientul meu? Sunt acestea scoasa in evidenta?

6. Am vizualizat cum se va desfasura intalnirea? Inchide ochii si parcurge cu mintea pasii intalnirii, Te va ajuta sa vezi daca gresesti undeva si te va ajuta sa fii cat mai pregatit.

7. Mi-am inchipuit ca am facut vanzarea la sfarsitul intalnirii? Te va ajuta sa fii montat cu o atitudine pozitiva si sa dai tot ce este mai bun in acea intalnire.

8. Cum ma voi recompensa pentru aceasta vanzare? Vezi care este obiectivul tau final? Care este premiul tau? Ce vei obtine, pentru tine, daca vei vinde?

Respectati pasii de mai sus si cu siguranta veti fi niste vanzatori multa mai buni.

Succes in vanzari va doresc.

Cu prietenie,

Alexandru Dinu
Trainer, Antreprenor si Specialist in Strategii de Dezvoltare

 

Mai multe detalii despre traininguri pentru vanzari mai mari gasiti aici.