Intervievarea este unul din cele mai dificile lucruri de facut pentru un om de HR. Ai o cantitate limitata de timp pe care trebuie sa o petreci cu un candidat si nu este mereu atat de usor sa iti dai seama daca faci sau nu cea mai buna alegere. Cele mai multe interviuri pur si simplu nu sunt proiectate pentru a le permite candidatilor sa isi arate cele mai importante caracteristici, abilitati sau idei.

Am creat o lista de intrebari pentru un interviu, pentru a adauga un pic de profunzime in procesul de evaluare al candidatilor. Iata care sunt intrebarile pe care ar trebui sa incepi sa le pui!

 

  1. Care e cea mai destepta persoana pe care o cunosti si de ce crezi acest lucru?

Aceasta este o modalitate usoara de a-ti da seama care sunt valorile unui candidat si la ce anume aspira. In aceasta situatie e greu sa prescrii un raspuns ideal, insa raspunsurile bune ar putea include admiratia pentru o persoana cu putere de luarea a deciziilor, o persoana etica sau de incredere.

 

  1. Povesteste-mi un moment dificil pe care l-ai intampinat la unul din job-urile de pana acum

Aceasta este o intrebare pusa destul de des in cadrul unui interviu. Ca recrutor, intr-un raspuns la o astfel de intrebare ar trebui sa descoperi daca un candidat este responsabil de propriile greseli si daca pare sa fi invatat ceva din ele. Stai departe de candidatii care nu isi recunosc greselile sau care dau vina pe altii pentru greselile facute.

 

  1. Spune-mi despre un proiect de care esti mandru

Aceasta intrebare reprezinta o modalitate foarte buna de a determina atat succesul anterior al unui candidat cat si daca isi asuma dreptul de proprietate asupra muncii lor. Raspunsurile bune ar trebui sa arate incredere in munca din trecut cat si abilitatea de a da credit altora care au depus efort pentru acel proiect.

 

  1. Ce te vezi facand peste cativa ani?

Acest lucru iti va permite sa obtii o adevarata confruntare cu motivatia unui candidat. Cm se vad ei in rolul in care isi doresc sa evolueze? Sunt interesati de o functie de conducere? Cele mai bune raspunsuri ar trebui sa arate ambitia pentru o pozitie mai mare si o intelegere a pasilor necesari pentru a ajunge acolo.

 

  1. Ce idei ai pentru a imbunatati modul in care noi lucram?

Acest lucru iti spune cat de mult s-a interesat candidatul de compania pentru care isi doreste sa lucreze. Cei mai buni candidati vor oferi idei interesante pentru a face procesul mai eficient, fie prin diferite tehnologii, fie prin modul de lucru.

 

  1. Vorbeste-mi in 5 minute despre un lucru de care esti pasionat

Acest lucru nu trebuie sa fie neaparat legat de munca, poate fi un hobby, cum ar fi sportul, de exemplu. Ceea ce trebuie sa incerci sa afli din acest raspuns este pasiunea si si carisma candidatului, cat de bine stie sa dea detalii despre un subiect despre care cineva nu stie foarte multe lucruri. De obicei, candidatii care se vor arata entuziasti si pasionati de ceva, vor pune asta in aplicare si la locul de munca.

 

  1. Cum crezi ca ai putea tu sa rezolvi aceasta problema (o problema reala cu care compania ta se confrunta)?

Ai nevoie sa afli un raspuns la aceasta intrebare pentru a vedea cat de bine se apropie candidatii de problemele cu care ar putea sa se confrunte la locul de munca.

 

  1. Ai intrebari?

Aceasta este una din cele mai importante intrebari. De fapt, chiar ar putea fi decisiva in acceptarea unui candidat. In multe situatii este adevarata zicala “Curiozitatea a ucis pisica”, dar nu si intr-un interviu de angajare. Cei mai buni candidati vor avea o multime de intrebari cu privire la modul in care functioneaza compania, cultura companiei si rolul lor in aceasta.

 

 

 

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]