Team Building-ul este poate unul dintre cele mai bune moduri de a mentine o echipa activa si productiva. Desi multe companii  tind sa se orienteze exclusiv catre client, uitand ca printre cele mai valoroase componente ale firmei sunt, propriu-zis, angajatii, nu este cazul sa le urmam exemplul. Team building-urile sunt una dintre cele mai eficiente metode de a solidifica si inchega o echipa. Activitatile si jocurile propuse in team building-uri ajuta adesea la:

  1. O comunicare eficienta in interiorul echipelor si departamentelor. Team building-ul nu este doar o serie de jocuri si activitati. Fiecare dintre acestea ajuta la promovarea unui concept si la destinderea atmosferei in asa fel incat angajatii pot incepe sa se apropie si creeze o legatura mai stransa intre ei. Pana la urma, stam mai bine de 8 ore impreuna in birou, de ce sa fim complet straini?
  2. Motiveaza anagajatii si incurajeaza creativitatea. Adesea angajatii tin sa urmeze liderul de echipa si uita ca si ei pot fi proactivi sau sa vina cu idei inovative. In cadrul team building-urilor unde atmosfera este mai relaxata, acestia se pot exprima mai usor. Cu cat exprima mai multe idei care sunt acceptate de liderii echipei, acestia vor prinde incredere de sine si vor fi proactivi.
  3. Dezvolta abilitatea si talentul de “problem-solver”. De cele mai multe ori, joculetele din cadrul team building-urilor se axeaza pe rezolvarea unor tipuri de probleme. Angajatii invata cum sa rezolve potentiale probleme intr-un timp scurt, dar intr-un mod eficient.

Din pacate, foarte multi refuza sau incearca sa se eschiveze de la activitatile de team building pentru ca se asteapta la o conferinta lunga si moralizatoare – mai mult sau mai putin.

Cum poti face un team building distractiv, dar care sa iti aduca rezultatele pe care ti le doresti? Iti oferim cateva idei de activitati care sa faca team building-ul mai interesant si placut pentru angajatii tai.

 

1. Apocalipsa zombie

Ajuta la dezvoltarea creativitatii si abilitatii de a rezolva probleme Inchide toata echipa intr-o camera, desemneaza un membru sa fie zombie-ul (cu tot teatrul scenic si foametea acuta de creier). Zombie-ul o sa fie legat de un scaun cu o sfoara sau franghie. La fiecare 5 minute zombie-ul o sa fie eliberat putin cate putin. Echipa trebuie sa urmeze o serie de indicii care duc catre cheia ce deschide usa. Trebuie sa deschida usa inainte ca zombie-ul sa fie eliberat complet.

2. Desenul dupa dicatare

Dezvolta abilitatea de comunicare Formeaza echipe de cate doi oameni, asezati spate in spate. Unul dintre ei descrie o forma, un obiect fara a il numi, celalat trebuie sa il deseneze conform indicatiilor. Ambii coechipieri trebuie sa isi asume pe rand rolul de desenator si de comunicator. Ideea este sa ajunga la o replica fidela a ceea ce descrie comunicatorul.

3. Pictura

Dezvolta conexiunea echipei si “spargerea ghetii”.

Toata echipa primeste suplimente de pictura: sevalet, culori, pensule si asa mai departe. Fiecare dintre membri lucreaza la o pictura personala. Dupa ce acestea se usuca, se pun picturile pe perete, fara exceptie. Acest tip de exercitiu tinde sa aminteasca echipei ca lucreaza impreuna si impreuna realizeaza lucrurile impresionante.

Acestea sunt cateva idei pentru un team building mai atractiv pentru angajati. Daca iti doresti mai multe idei creative poti oricand apela la noi pentru team building.

 

Distribuie in social media:

<div class="addthis_sharing_toolbox"></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]