Norocul tine cu cei pregatiti! Este cel mai bun sfat pe care il poti primi in viata. Neamul nostru de romani este unul superstitios si cu siguranta ai auzit de nenumarate ori expresia: „nu a fost sa fie”. Astazi vei invata ca pentru a avea succes in lumea afacerilor si nu numai, este imperativ sa iti iei destinul in propriile maini, iar norocul nu va intarzia sa apara.

Nu este un secret faptul ca riscul nu ii este strain unui antreprenor. In functie de domeniul de activitate, nivelul de risc poate sa difere, dar exista intodeauna metode prin care sa diminuezi intensitatea lui. Daca intentionezi sa intri intr-o piata noua, o sa depinzi la un anumit nivel de noroc pentru a reusi. In ciuda acestui fapt, daca esti foarte bine pregatit, vei atrage norocul de partea ta. Poti minimaliza amenintarea adusa de risc prin a te informa foarte bine inainte de marile decizii.

Una dintre cele mai intalnite cauze de faliment in afaceri este faptul ca o companie nu se poate adapta. Sunt extrem de multe exemple de initiative de pornire care s-au transformat intr-un fiasco din cauza inabilitatii antreprenorilor de a creste sau de a continua cresterea. In timp ce dezvoltarea la inceput vine natural pentru unele afaceri, sustinerea unui nivel de profit se poate dovedi mai dificila decat parea la inceput.

Cunoaste-ti piata

Este vital sa intelegi ca la un moment dat gusturile clientilor se vor schimba. De exemplu, Nokia era in urma cu 7 ani cel mai vandut producator de telefoane mobile la nivel mondial, iar in prezent arareori mai vezi un om care detine un astfel de telefon. Afacerea ta poate are o cultura pe care a fost bazata, dar daca gusturile se schimba, atunci strategia ta de marketing poate sa fie o risipa de timp, bani si resurse. Pregatindu-te pentru aceste schimbari poti preveni falimentul de mai tarziu.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]