Pentru cei neinitiati, lumea recrutarilor arata ca un supermarket: atunci cand ai nevoie de ceva, pur si simplu te duci in partea potrivita a magazinului si selectezi din optiunile preambalate pe care le ai. Dar pentru cunoscatori, o recrutare se comporta mai degraba ca Bursa: se modifica rapid si este extrem de variata.

Nu poti fi niciodata sigur daca aptitudinile de care ai nevoie vor fi disponibile la pretul pe care doresti tu sa il platesti. Exact ca si un om de la Bursa, omul ce se ocupa de o recrutare de succes are nevoie de un balans intre experienta si informatii pentru a descoperi un talent real.

Din ce in ce mai des, succesul in recrutare este calculat in cote de “cum facem sa nu irosim timpul” sau in costuri de angajare. Toate aceste cote nu fac nimic altceva decat sa iti spuna cat de repede ai angajat pe cineva cu cel mai mic cost posibil. Vei sti aceste lucruri, dar asta nu inseamna ca vei fi facut si alegerea potrivita si ca ai gasit un om valoros. Stim cu totii foarte bine faptul ca nu prin asta se defineste calitatea.

Adesea ne concentram pe lucrurile care pot fi masurate, in loc sa ne concentram pe lucrurile care trebuie masurate. Si anume daca suntem sau nu eficienti in a gasi aptitudinile si expertiza la momentul potrivit si la pretul cel mai bun.

Exista mai multe criterii dupa care e bine sa ne ghidam in procesul de recrutare, dar niciodata nu trebuie sa uitam sa privim imaginea de ansamblu. Se intampla foarte rar ca un singur criteriu sa poate defini si caracteriza corect un mediu atat de schimbator si dinamic. Un mediu format din talente si oameni ingreuneaza foarte tare procesul prin care poti determina o reteta care garanteaza succesul in recrutare.

Te poti perfectiona continuu pentru acest domeniu, pastrandu-te la curent cu toate noutatile si tehnicile care se modifica si se imbunatatesc constant. Investitia intr-un training de recrutare este extrem de utila si se poate beneficia in mod real de pe urma ei. Prin ceea ce obtii din training reusesti sa salvezi resurse importante de timp, energie si bani in procesul de recrutare pentru compania ta.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]