Auzim din ce in ce mai des notiunea de management al resurselor umane, dar ce este ea mai exact? Ce trebuie sa stie si cum trebuie sa fie un astfel de manager? Exista un bagaj urias de cunostinte pe care este nevoie sa le posede, iar acest bagaj trebuie umplut pe zi ce trece. Nevoile se schimba, oamenii se schimba, iar acest domeniu odata cu ei. In fond, este cu si despre oameni.

 

 Ce este managementul resurselor umane?

Managementul resurselor umane este latura unei organizatii ce se concentreaza pe recrutarea, managementul si acordarea optiunilor si directiilor oamenilor din companie.

Cei din departamentul de management al resurselor umane aduc informatia, uneltele necesare, trainingurile, serviciile administrative, antrenamentul, precum si sfaturile manageriale si talentul in aceasta directie. Orice department de resurse umane are un psiholog care intelege mecanismele din spatele fiecarui candidat si a fiecarui angajat.

Functiile departamentului de management al resurselor umane sunt preluate de toti managerii din companie. Este nevoie de o unitate intre toate departamentele, atata timp cat este vorba in mod direct despre oameni. Implicarea, contributia si productivitatea angajatilor din fiecare departament sunt raportate fiecarui manager in parte, in functie de partea de care se ocupa. Intr-un sistem integrat, managerii joaca un rol extrem de important si isi asuma direct responsabilitatea in procesul de recrutare. Ei sunt de asemenea responsabili pentru dezvoltarea si pastrarea angajatilor.

Managementul resurselor umane este acea parte din organizatie care se ocupa de leadership, de sfaturi pentru a depasi orice fel de problema legata de oamenii din acea organizatie. Se ocupa totodata de angajari, de inlocuirea personalului, de managementul performantei, de dezvoltarea companiei, de siguranta, de beneficii, de motivarea angajatilor, de comunicare, administratie si training.

Este foarte important sa fii bine pregatit pentru a ajunge manager al resurselor umane, pentru ca exista probabilitatea de a te lovi de probleme din absolut orice arie, avand in vedere ca este vorba de oameni. Oamenii sunt unici, fiecare este diferit si are propriile nevoi.

Pentru a da randament, fiecare om are nevoie de un imbold. Fiecare impuls trebuie sa fie 100% personalizat si sa fie eficient. Pentru asta trebuie sa existe in department oameni capabili sa inteleaga oamenii si dornici sa ii ajute.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]