De multe ori suntem foarte obisnuiti cu oamenii cu care lucram, asadar este posibil sa ne intrebam de ce este important sa evaluam constant echipa cu care lucram?
Expresia “merge ceas” este, probabil, modul adecvat de a descrie o companie care reuseste sa exceleze an de an pe piata. Ceasul este un accesoriu (mecanic sau electronic, de perete sau de mana) dupa care, in general, ne ghidam viata. Insa cel mai interesant lucru la adresa ceasului nu este cadranul sau functionalitatea sa ci ceea ce il face sa functioneze. O intreaga armata de rotite, rotite zimtate care merg in sincron sau fiecare intr-o ordine prestabilita, cu exactitate. Absolut fiecare piesa isi stie locul, timpul si ce are de facut. Desigur, de la piulita la arc si la rotitele zimtate – oricare dintre aceste componente are nevoie de intretinere periodica, verificare, ungere si combustibil pentru a functiona cum trebuie si a nu fi lasate prada ruginii daunatoare. Important este faptul ca impreuna functioneaza ca un tot si isi fac treaba bine si cu exactitate – ani de zile. Desigur exista ceasuri si ceasuri – atat ca axpect, functionalitate si mod de a fi privite in lume. Fie ca ne referim la design, fie ca ne referim la exactitate ceasurile sunt indispensabile pentru oamenii ocupati sau productivi.
Vorbesc despre ceasuri pentru ca si firmele mici sau mari, indiferent de ceea ce vand sunt exact ca un ceas. Unele pot fi identificate ca fiind prospere, ca echipa functioneaza intru totul impreuna. Atat partea creativa, cea tehnica si CEO si managerii singerizeaza si se lupta impreuna pentru un proiect, astfel reusind sa castige piata sau sunt ceasurile acelea care dau rateu pentru ca echipa nu poate lucra cum trebuie impreuna.
In firmele mari lucrurile se rezolva destul de usor – departamentul de resurse umane. In general, acest departament supravegheaza atent angajatii, evolutia si rezultatele. Insa intr-o fima mica acest lucru cade pe veterani.
De ce este important sa evaluam si sa re-evaluam o echipa? Pentru ca nu mai asa putem obtine date concrete despre angajatii nostri, randamentul lor si progresul firmei pe piata.
Se intampla uneori sa para ca avem candidatul ideal, un om care se descurca, stie ce avem nevoie sa stie si se integreaza in echipa. Ce ne facem totusi daca dupa primele proiecte echipa nu mai tine pasul? Trebuie sa ne intrebam de ce. Este clar ca unul sau mai multi dintre angajati nu se mai simte motivat (fie simte ca nu mai are ce invata, ca nu mai poate progresa sau nu este satisfacut de aprecierea pe care o primeste in cadrul companiei) si atunci productivitatea, creatia scade iar proiectele nu mai sunt duse la bun sfarsit sau nu mai sunt facute cum trebuie.
Fiecare componenta a echipei este diferita si motivatia fiecarei persoane difera. In momentul in care echipa ta nu mai este inchegata, nu se mai poate concentra, automat tu ca firma pierzi pe piata. Oamenii din spatele brandu-lui sunt cei care creeaza magia, asadar trebuie sa inveti sa ii asculti pentru a putea crea un mediu de munca placut, dar care sa incite individual spre evolutie constanta.
Evalueaza-ti acum echipa! Daca ai nevoie de ajutor poti oricand recurge la serviciul nostru corporate “Evaluarea Personalului”
Distribuie in social media:
<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>
Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:
Te-ar putea interesa si:
[crp]