Inca de cand suna alarma dimineata, incepem sa ii platim amanarii tributul. Butonul „snooze” ne este foarte familiar si cele cinci minute dormite in plus parca sunt mai dulci. Cum incepe sa evolueze ziua, amanarea se infiltreaza subtil in fiecare activitate. Raspund la email peste 5 minute, acest task poate sa mai astepte. Singurele situatii in care cineva este scutit de aceasta ispita este atunci cand are o singura sarcina de indeplinit sau este somer. Bun, am stabilit ca amanarea ne afecteaza pe toti, este neproductiva si produce dezordine. Acum, cum scapam de ea? In urmatoarele randuri voi prezenta cateva metode prin care se poate depasi aceasta tendinta de a amana.

  1. Nu-ti mai sabota viitorul!

Mai tii minte atunci cand te-ai hotorat sa manaci sanatos si ai cumparat salata pentru doua saptamani? Mai tii minte si ca atunci s-a stricat in frigider? Mereu incepi de maine sa faci ceva. Adu-ti aminte ca in fiecare om se afla o entitate numita lene, care reprezinta cel mai mare obstacol in atingerea succesului.

  1. Satisfactie vs. dezamagire

Cand ai un lucru de facut, intreabate-te: „Ce satisfactie imi va aduce daca il fac?” si „Cat de dezamagit voi fi daca nu l-am facut”. Gandindu-te in felul acesta, iti vei crea in minte o imagine foarte clara despre cat de rau este cazul in care continui sa amani sarcini.

  1. Gaseste-ti o persoana care sa te responsabilizeze

Sa fim sinceri! Este mult mai usor sa fii responsabil cand e vorba de altcineva. Aplicand acest principiu, unei persoane staine ii este mai usor sa iti spuna ca nu e bine sa amani, decat sa realizezi asta singur.

  1. Recompenseaza-te si pedepseste-te

Trateaza-ti creierul ca pe o persoana externa. Daca il lasi singur va continua sa gaseasca solutii prin care sa amane diferite lucruri, lenes find. Asociaza fiecare lucru bun pe care il faci cu o mica rasplata si fiecare lucru rau cu o activitate mai putin placuta – o pedeapsa. In timp, creierul tau va asocia senzatiile si o sa ai sentimtentul activitatii neplacute atunci cand amani un lucru. Partea buna este ca reciproca e valabila.

 

Cresterea productivitatii poate fi obtinuta printr-o varietate de metode.

Afla mai multe despre Trainingul nostru de Managementul Timpului

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]