Este o problema cu calatoriile: In teorie ai foarte mult timp pentru tine insuti, insa  practica nu e atat de blanda. A fi productiv in timp ce calatoresti are legatura stransa cu puterea ta de a te concentra in haos. Plange copilul din fata? Ia-ti castile. Obosit? O ceasca de cafea ar trebui sa rezolve (nu o incerca pe cea din avion, ia-ti singur inainte de a ajunge la bord). Zbor intarziat? Gaseste o priza in aeroport si incarca-ti laptop-ul, asaza-te langa usa si da-i bataie. Cu atitudinea potrivita deja ai castigat jumatate din lupta.

#1 Foloseste din plin fiecare moment

Daca lucrezi la ceva foarte complex, momentul in care astepti avionul poate fi un moment oportun. In acest caz poti fi unul din putinii pasageri pe care nu ii deranjeaza o intarziere a zborului. Un antreprenor de succes mi-a spus candva ca, pentru el, cel mai productiva perioada posibila este atunci cand zboara. In acel moment fiind deconectat de la orice mod de comunicare, gradul de productivitate il poate depasi chiar si pe cel de la birou.

#2 Planifica dinainte

Nu este nimic mai rau decat sa te trezesti ca iti lipsesc niste fisiere intr-o zona fara WiFi.O mare parte din a ramane productiv cand esti plecat reprezinta sa fii cu un pas inainte. Lucrurile mici pe care le faci pot determina daca vei fi sau nu productiv in afara locului in care lucrezi in mod obisnuit.

#3. Bucura-te de oportunitatea de detasare

Timpul in care esti deconectat, folosit cum trebuie, poate fi un mare avantaj pentru progresul in munca. De exemplu: cand vad oamenii care folosesc WiFi-ul din avion si tolereaza conexiunea slaba asteptand minute intregi pentru a se incarca o pagina, ma intreb oare de ce isi irosesc timpul degeaba. Cu siguranta exista lucruri pe care le poti face in cateva ore neintrerupt de orice sursa externa. Foloseste timpul in care zbori ca pe un atu, nu-l irosi pe chestii inutile.

#4. Adapteaza-te metodei de calatorie

Nu mereu calatoresti par avion, uneori conduci. Esti in masina pentru ore intregi la rand si nu poti sa lucrezi, dar poti gasi metode prin care sa fii productiv. Sunt apeluri pe care trebuia sa le faci oricum, asa ca iti poti elibera agenda de contacte atunci cand esti blocat la volan.

#5. Daca nu poti lucra, studiaza

A fi productiv nu inseamna neaparat a rezolva anumite chestiuni. Uneori poate insemna acumularea de informatii pentru a fi pregatit la momentul oportun. Asigura-te ca iti iei la tine carti sau niste cursuri audio. In acest timp poti sa primesti mai mult decat oferi.

#6. Realizeaza cand esti extenuat

Ultimul pas dar nu cel din urma, este sa intelegi cand ti-ai atins limita. In urma cu cativa ani, in timpul executarii unui proiect am depasit o perioada de 48 de ore fara odihna. Dupa ce am reusit sa dorm cateva ore, a trebuit sa refac o mare parte din ce lucrasem spre final. Suntem oameni, nu putem lucra non-stop. Nu numai ca iti  faci rau singur, dar cand lucrezi prea mult fara odihna esti mult mai putin productiv in orice faci. Nu uita niciodata, succesul presupune maraton nu sprint.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]