In afara de competentele si cunostintele pe care le ceri de la fiecare angajat al tau, ar trebui sa mai iei in consideratie si alte aspecte. Daca esti la inceput de drum si faci primele angajari, ia in considerare tipurile de personalitati care nu ar trebui sa lipseasca din firma ta. Totodata, daca afacerea ta are vechime, arunca un ochi printre angajati si vezi daca poti bifa toate cele cinci tipuri.

 

1. Mentorul

 

Chiar daca iti antrenezi angajatii pe la training-uri specializate si cursuri de perfectionare, incearca sa aduci in companie si oameni cu experienta, de la care juniorii sa invete. In procesul de recrutare, asigura-te ca persoana sau persoanele pe care le vei angaja in acest scop sa fie si dornice de a-si impartasi cunostintele.

 

2. Insetatul de cunoastere

 

Exista oameni care nu doresc neaparat sa ajunga in functii de conducere. Printre acestia se numara cei care au o dorinta puternica de a invata tot timpul. In momentul in care ii vei avea ca angajati, nu numai ca ii vor inspira pe ceilalti sa devina din ce in ce mai profesionisti, dar te vor ajuta si sa fii la curent cu toate noutatile din domeniul in care activezi.

 

3. Multifunctionalul

 

Este foarte bine daca ai in companie persoane care, chiar daca exceleaza la ceea ce fac, au cunostinte in mai multe domenii. Exista momente in care un departament are prea mult de lucru, iar altul mai nimic. In astfel de situatii, acest tip de angajat este o adevarata valoare.

 

4. Cel care ridica moralul

 

Orice companie trece si prin momente dificile. In aceste situatii de criza, este foarte dificil pentru tine, ca patron, sa ii pastrezi pe toti intr-o conditie buna de munca. Din acest motiv, este foarte important sa ai cativa angajati cu caracter puternic, care sa ridice moralul colegilor lor.

 

5. Cel care provoaca

 

Chiar daca esti incantat cand ai in jurul tau doar persoane care sa respecte intru totul deciziile tale, ai nevoie si de cineva care sa se ridice din multime si sa iti conteste ideile. Orice proiect poate fi imbunatatit, asa ca nu te limita la ceea ce gandesti tu. Ai grija, doar, ca aceasta persoana sa fie una care sa aiba intr-adevar ceva de spus.

 

Claudia Caraba

Editor TraininguriSpecializate.Ro