Cele cinci motive esentiale pentru care trebuie sa investim in traininguri pentru angajatii nostri provin din modul in care piata se dezvolta rapid si constant.

Afacerile sunt un domeniu competitiv. Trebuie sa fii primul care vine cu o oferta de nerefuzat si sa livrezi produse sau servicii de calitate -chiar si atunci cand dispui de un buget restrans. Ca o afacere sa se mentina pe linia de plutire are nevoie de angajati buni, antrenati in proiecte si motivati. Practic atunci cand investim in trainguri pentru angajatii nostri investim in propria afacere. Putem asemana programele de training si dezvoltare personala cu investita in educatia copiilor.

Daca inca nu esti hotarat sa investesti intr-un program de training pentru angajatii tai, iata 5 motive pentru care un program solid de dezvoltare personala  poate fi mult mai benefic pentru afacerea ta chiar si in situatiile in care capitalul companiei este micsorat.

1. Timpul nevalorificat este o pierdere financiara.

Nu este indicat sa tot amanam termenul de livrare al proiectelor sau sa pierdem prea mult timp pe sarcini minore. Este clar ca si tu si clientul tau doriti rezultate cat mai eficiente si livrate cat mai rapid posibil.  A ramane lider pe piata inseamna sa ai o echipa foarte bine pregatita ce poate indeplini sarcinile in conformitate cu planul de actiune stabilit.

O echipa ce ramane in urma cu informatiile si tehnologia se poate trezi de multe ori in situatia de a reface o parte a proiectului si de a amana predarea acestuia. Toata lumea iese in pierdere, in special afacerea ta care putea sa treaca la urmatorul proiect.

2. Evita mai usor greselile.

Daca echipa desemnata pentru  proiect  rezolva rapid sarcinile pentru tine, inseamna mai putine resurse investite sau pierdute.

Pentru asta ai nevoie de o echipa compusa din angajati implicati si activi. Ii poti mentine asa doar daca le dai acces la ultimele informatii si tehnologi aparute pe piata. Tot ce este nou starneste curiozitatea si, in plus, un om care stie cum sa se confrunte cu posibilele probleme impuse de dezvoltarea constanta a pietei o sa poata sa evite greseli ce pot stagna proiectul.

3. Angajatul “star” ajunge la acel nivel prin traininguri de specialitate

Fiecare antreprenor isi doreste in firma sa minim 3-4 angajati care isi cunosc domeniul bine, sunt mereu la curent cu noutatile pietei si sunt mereu activi si implicati in proiecte. Insa nu poti obtine un astfel de angajat daca nu investesti in dezvoltarea lui.

Un angajat observa in primul rand interesul tau ca angajator in cariera si talentul lui. Un program bine pregatit de dezvoltare personala ajuta la  fidelizarea angajatului. Acesta poate vedea astfel de programe ca pe un interes in persoana lui, in talentul lui si il percepe ca pe un beneficiu.  Un alt aspect este faptul ca acesta ramane in permanenta antrenat si implicat in ceea ce are de facut. Munca repetitiva devine plictisitoare, astfel duce fie la pierderea angajatiilor buni, fie la aducerea acestora in pragul lipsei de motivatie, automat rezultatele lor or sa scada simtitor.

In definitiv, in situatii de criza cel mai bun sprijin pe care il poti avea este o echipa de angajati foarte bine antrenata. Acestia isi rezolva sarcinile rapid, gandesc strategii care pot scoate compania din impas si, practic, sunt cei mai buni pe nisa lor.

Cu totii ne dorim experti atunci cand sunt la ananghie, nu?

4. Investitia cea mai mare care te ajuta sa ai o afacere profitabila este tehnologia si…angajatii.

Daca vrei sa iei in considerare un training de dezvoltare sau de imbunatatire a unor talente specifice pentru echipa ta, dar ti se pare ca pierzi timp, bani sau  angajati valorosi, pe o perioada mult prea lunga, atunci poate ar trebui sa  privesti problema din alt unghi.

Pentru a livra cele mai bune servicii sau produse ai nevoie de oameni care cunosc ultima tehnologie de pe piata, ultimele strategii si cele mai noi tehnici din domeniu. Altfel este posibil ca afacerea ta sa ramana in urma cu tot ce inseamna calitate pe actuala piata de desfacere din nisa ta de lucru.  Ai mai mult de pierdut pe termen lung. Intr-un domeniu competitiv nu iti permiti sa ramai in urma daca vrei sa te mentii pe o linie de plutire sau sa preiei conducerea.

5. Cele mai bune servicii sunt create si promovate de oameni competenti.

Singurul mod in care poti cu adevarat sa preiei conducerea pe piata este sa oferi cele mai bune servicii la cele mai bune preturi. Sau cele mai rafinate produse. Cum oamenii sunt intr-o evolutie constanta, la fel este si piata. Ce ieri era una dintre cele mai bune tehnici de vazare, spre exemplu, astazi este ceva ce nu mai capteaza publicul. Sa nu mai vorbim de faptul ca esecurile constante pot aduce angajatul in situatia de a isi pierde increderea in sine si, ca urmare, la pierderea randamentului lui.  Cand acest lucru se intampla, si afacerea ta are de pierdut, caci scade simtitor calitatea servicilor si produselor oferite de aceasta.

 Daca esti curios sa afli mai multe despre traininguri uita-te si pe ofertele noastre de cursuri si traininguri specializate.

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]