Esti disponibil Miercuri la ora 9:00? Nu? Dar Joi la 14:00?
Programarea unui interviu, intr-o zi si la o ora adecvata pentru tine si pentru candidatul tau, este un lucru asemanator cu un joc de tenis dar nu chiar atat de distractiv. Tu le propui un timp lor, ei iti propun alt timp, si asa mai departe pana cand ajungeti la un acord reciproc.
In actuala piata a muncii care se bazeaza pe candidati, concurenta pentru talentele de top din cadrul acesteia a crescut. Programarile ineficiente pot ingreuna procesul de intervievare, lucru care poate face candidatii cei mai calificati pentru pozitie sa fie frustrati si neinteresati – ceea ce face munca mai usoara pentru concurentii tai in procesul de angajare pentru aceiasi candidati.
Pentru a te ajuta sa eviti un proces de intervievare frustrant de lent, iti oferim urmatoarele sfaturi cu privire la metodele eficiente de a programa interviurile:
- Ora din zi conteaza.
Oricat de mult ar incerca un candidat sa se „vanda” in cadrul unui interviu, ar trebui sa procedezi si tu in aceeasi maniera – „vinde” si tu compania. Din acest motiv, este o idee buna de a programa interviurile in acea parte a zilei in care esti cel mai sigur pe tine si 100% eficient.
Daca ai un interviu programat inainte de o intalnire importanta sau o prezentare, sunt sanse ca mintea ta sa fie mai concentrata pe urmatoarea intalnire decat pe persoana de pe scaunul din fata ta.
Scriitoarea Kate Parham a constatat ca cea mai buna ora pentru a oferi o prezentare este 10:30 dimineata intr-o zi de Marti. Tinand cont de faptul ca prezinti compania si pozitia unui candidat in timpul interviului, aceasta ora ar putea fi cel mai bun pariu.
- Rezerva-ti mai mult timp, mai degraba decat prea putin.
Cand ai o lista din ce in ce mai mare de lucruri de facut este tentant sa pastrezi un program de intervievare destul de strans. Cu toate acestea, vei invata repede ca aici va fi o problema.
Este dificil sa controlezi durata unui interviu si, in timp ce durata medie a acestuia este situata undeva la 40 de minute, niciodata nu stii ce se poate intampla in timpul interviului. Aloca mai mult timp pentru fiecare candidat in parte astfel incat sa te poti concentra pe deplin asupra interviului si nu asupra ceasului.
- Pretuieste timpul candidatului la fel de mult ca timpul tau.
Atunci cand nu reusesti sa trimiti cu promptitudine emailuri catre candidati cu privire la programarile interviurilor, le transmiti acestora un mesaj periculos: Nu cred ca timpul tau este la fel de important ca al meu.
Ca si tine, candidatii au programul incarcat. Cand un candidat iti trimite cateva propuneri de ore la care e disponibil pentru interviu, cel mai probabil isi blocheaza acele ore pana cand ii vei confirma. Este foarte important sa raspunzi prompt la emailurile acestora, nu numai pentru a-i tine implicati in procesul de angajare, dar si pentru a le arata ca le pretuiesti timpul pe care si-l rezerva pentru a participa la interviul cu tine.
- Folosirea instrumentelor de planificare.
Mai simplu, instrumentele de planificare sunt o modalitate pentru tine de a rafina procesul de programare. De exemplu, instrumentul de planificare RIVS, imbunatateste interactiunea dintre candidati si recrutori prin promovarea programarilor rapide si usoare.
Un recrutor isi poate sincroniza instrumentul RIVS cu mesageria Outlook, Calendarul Google, si/sau conturile de iCalendar sau poate lista manual disponibilitatea interviurilor prin acest planificator. Candidatii pot apoi sa-si aleaga intervalele de timp care sunt potrivite pentru ei direct din calendarul recrutorului. Acest proces permite, atat recrutorilor cat si candidatilor, reducerea considerabila a timpului alocat schimbului de emailuri cu privire la orele posibile pentru un interviu.
Programarea eficienta este un factor cheie pentru procesele rapide de angajare. Ca si recrutor, iti ofera posibilitatea de a deschide cai de comunicare eficiente cu eventualii candidati si de a-i mentine entuziasti cu privire la interviurile lor.
Iti doresti sa atragi talet de top in compania ta? Vrei sa recunosti de fiecare data un potential angajat potrivit si unul nepotrivit? Atunci te asteptam laTrainingul “Cresterea eficientei in procesele de recrutare”. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI!
Distribuie in social media:
<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>
Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:
Te-ar putea interesa si:
[crp]