Tu cum ai defini leadership-ul?

Poate ca, intr-adevar, o definitie social acceptata este „abilitatea de a ii face pe cei din echipa sa te urmeze și stimeze”.

Cu toate acestea, leadership-ul este unul dintre cele mai subiective arii din zona afacerilor. Fiecare lider puternic, de succes are stilul sau de a defini leadership-ul, de a aborda o situatie si de a isi ghida echipa catre succes.

 

3 Moduri de a defini Leadership-ul

 

Metodele de leadership variaza si sunt, in mare masura, influentate de factori externi: mediul socio-cultural din care provin, pe cine stimeaza, evolutia pietei de afaceri in care actioneaza si provocarile de care s-au ciocnit de-a lungul carierei. In orice caz, in ciuda tuturor cartilor cu retete si formule legate de leadership, cu toata conduita prezentata despre „ce inseamna” si „cum ar trebui sa fie” un lider, provocarile din piata moderna de afaceri, indiferent de nisa de actiune, cer din ce in ce mai multe abordari noi si originale. Asadar, leadership-ul prinde alte definitii si nuante in functie de omul de la conducere pe care il intrebi.

1.Urmareste imbunatatirea mediului in care esti

„ Nu exista nici o abordare potrivita pentru absolut toate situatiile, cheie sau formula in leadership. Leadership-ul ar trebui sa fie expresia umila, autentica, unica a personalitatii tale si urmarirea imbunatatirii situatiei indiferent de mediul in care esti ”  Katie Christy, founder, Activate Your Talent.

2.Sa dai oamenilor uneltele pentru a reusi

„ Leadership-ul inseamna sa le oferi angajatilor tai uneltele pentru succes. Angajatii ar trebui sa se concentreze asupra clientilor, nu asupra ta. De asemenea, leadership inseamna sa iti recompensezi si lauzi angajatii pentru tot ce iese bine si sa conduci prin asumarea lucrurilor care nu ies bine, sau merg prost imediat ce se iveste  o situatie neplacuta”

Jordan French, founding CMO, BeeHex, Inc. 3D Food Printing

3.Deschis, authentic si fii o influenta pozitiva

„Leadership-ul se schimba in functie de influenta, care poate proveni de la oricine, de la orice nivel si rol pe care il are in companie. Sa fii deschis, autentic, sa ii ajuti pe ceilalti sa se ridice si sa lucrati pentru o misiune si un scop comun impreuna, in timp ce ii influentezi pe ceilalti. Adevaratul leadership apare atunci cand esti o influenta pozitiva pentru toti cei care intra in contat cu tine de-a lungul vietii.”

Kurt Uhlir, CEO and co-founder Sideqik

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]