Respingerea poate fi devastatoare, dar nu trebuie sa-o lasi sa te zdrobesca. Unii dintre cei mai de succes oameni din lume au esuat – uneori chiar de mai multe ori.

Mai jos vei regasi o lista de oameni de mare succes, de la staruri de cinema la oameni de stiinta, care au experimentat esuari in a gasi faima si averea.

Oamenii mai slabi ar fi renunțat. In schimb, acesti oameni au ramas concentrati pe obiectivele lor.

Winston Churchill a fost indepartat din partidul sau politic din cauza dezacordurilor ideologice din timpul “anilor pustii” – 1929-1939.

Profesorii lui Thomas Edison i-au spus ca e “prea prost pentru a invata ceva.”

Oprah Winfrey a fost concediata de la primul ei loc de munca in televiziune din Baltimore, unde a spus ca s-a confruntat cu sexismul si hartuirea.

Walt Disney a fost concediat de catre un editor de ziar pentru ca e “lipsit de imaginatie si are nici idei bune.”

Steven Spielberg a fost respins de la Universitatea din California de Sud – Scoala de Arte Cinematice de mai multe ori.

RH Macy a avut o serie de asociatii de vanzare cu amanuntul insa nici una nu a supravietuit.

Viziunea unica a lui Soichiro Honda a facut ca el sa fie ostracizat de comunitatea de afaceri japoneza.

Colonelul Harland Sanders David a fost concediat de la zeci de locuri de munca inainte de a infiinta un restaurant de succes.

Dupa ce a avut probleme de adaptare la cultura si la cursurile sale din facultate, Dick Cheney a renuntat la Yale – si apoi s-a intors, numai pentru  a renunta pentru totdeauna.

Mama lui Sir Isaac Newton l-a scos pe acesta de la scoala in primii ani de invatatura, pentru a avea grija de ferma familiei. El a esuat lamentabil.

Vera Wang nu a reusit sa intre in echipa de patinaj artistic la olimpiada din SUA. Ulterior, ea a devenit editor la Vogue, fiind apoi avansata la pozitia de redactor-sef.

Cand Sidney Poitier a fost la prima sa auditie pentru Teatrul Negro American, nu si-a invatat rolul si a vorbit intr-un accent greoi Caraibean, ceea ce l-a facut pe regizor sa-i spuna furios ca l-a facut sa-si piarda timpul pretios.

In copilarie, Albert Einstein a avut unele dificultati de comunicare si de invatare.

Intr-unul dintre testele pe care Fred Astaire l-a dat pentru micul ecran, un executiv a scris: “…Nu poate canta, nu poate juca un rol, are un usor inceput de calvitie. Poate dansa un pic.”

J.K. Rowling a fost o mama singura, cu o  viata lipsita de bunastare, atunci cand ea a inceput sa scrie primul roman “Harry Potter”.

Charles Darwin a fost considerat un elev mediu. El a renuntat la o cariera in medicina pentru a mearge la scoala teologica cu intentia de a deveni preot.

Vincent Van Gogh a vandut un singur tablou, “The Red Vineyard,” de-a lungul vietii, iar vanzarea a fost finalizata cu cateva luni inainte de moartea sa.

Dupa primul rol mic jucat de Harrison Ford intr-un film, executivul l-a dus in biroul sau si i-a spus ca nu va mai reusi in industria filmului.

Theodor Seuss Geisel, mai bine cunoscut sub numele de Dr. Seuss, a avut prima sa carte respinsa de 27 de edituri diferite.

Lucille Ball a aparut in atat de multe filme avand un rol secundar la inceputul carierei sale, incat a devenit cunoscuta sub numele de “Regina filmelor B.”

In tinerete, Henry Ford si-a ruinat reputatia cu o serie de afaceri cu automobile.

In timp ce lucra la dezvoltarea aspiratorului, Sir James Dyson a trecut prin 5126 prototipuri esuate si si-a consumat economiile sale de peste 15 ani.

Stephen King a crescut atat de frustrat in incercarea sa de a scrie romanul “Carrie”, incat a aruncat intreagul draft aproape de final.

 

Sursa: Business Insider