Este foarte jenant momentul in care faci greseli banale in comunicare. De exemplu, daca trimiti un email fara sa il verifici si realizezi abia mai tarziu ca ai facut o greseala, ai multe sanse sa pari neglijent sau lipsit de profesionalism.

Totusi, unele greseli de comunicare pot avea consecinte mult mai serioase, de la a-ti afecta reputatia, la a-ti supara clientii sau chiar pot conduce la scaderea profitului. In continuare vom prezenta 10 greseli de comunicare si vom discuta ce este indicat de facut pentru evitarea lor.

  1. Omiterea revizuirii lucrarilor

Greselile precum cele de scriere sau cele gramaticale te pot face sa pari neglijent. Din aceasta cauza, este foarte important sa verifici ceea ce scrii inca o data inainte de a trimite.

Nu te baza pe softurile care corecteaza automat greselile. Ele nu vor detecta cuvintele scrise corect, dar care sunt folosite in mod gresit. In schimb, reciteste ceea ce ai scris si foloseste un dictionar pentru a cauta cuvintele in legatura cu care nu esti sigur.

Uneori, este dificil sa depistezi greselile intr-un text scris de tine, de aceea este indicat sa rogi un coleg sa iti revizuiasca lucrarea, mai ales atunci cand ai cand ai dubii. O alta solutie este sa recitesti textul cu voce tare, in acest mod fiind mult mai usor sa identifici erorile de scriere.

 

  1. Transmiterea vestilor proaste pe email

Folosirea modalitatilor de comunicare online nu va indulci mesajul dificil pe care il ai de transmis. Atunci cand ai de impartasit o veste proasta, fa acest lucru in persoana si straduieste-te pe cat posibil sa nu fi insensibil.

Cand transmiti un mesaj mai dificil fata in fata, ai posibilitatea de a lua aminte la reactiile pe care destinatarul le are si in acest mod poti mai usor sa eviti o interpretare gresita. Dupa ce ai clarificat mesajul este mult mai usor sa discuti pe aceasta tema si sa ajuti interlocutorul sa primeasca vestea putin mai usor.

 

In curand partea a doua

 

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]