In cartea “Cele mai bune lectii de leadership”, Dan Clark explica o serie de caracteristici ale unui lider si face o comparatie foarte interesanta, la care nu multi s-ar fi gandit ca fiind relevanta. Aceasta comparatie este totusi graitoare si adevarata. A fi  lider este o chestiune de finete, nu exista niste norme, niste limite pe care trebuie sa le atinti pentru a capata acest statut. Un lider este deosebit prin tot ceea ce reprezinta el, prin energia pe care o degaja si prin atitudine. Prin ceea ce inspira celor din jur, mai presus decat prin ce se caracterizeaza el.

“Leadership din interior spre exterior

Liderii nu fac parte din vreun club exclusivist, iar titlul de lider nu este acordat cuiva datorita serviciilor pe care le-a oferit vreme de ani de zile. Daca ne ridicam in fata unei sali si ne autonumim lideri, asta nu ne face sa fim lieri cu adevarat, dupa cum nu ne putem transforma intr-un campion daca stam in mijlocul unui garaj! A fi lider presupune o actiune – o transformare a persoanei din interior spre exterior. Titlul de lider se bazeaza pe performanta si recunoasterea castigata de cei care sunt un exemplu de pasiune si maiestrie in privinta a trei surse esentiale pentru succes. In mod irinic, aceste surse pot fi identificate cel mai bine in lumea curselor de cai.

Cand moare un cal campion, se ingroapa doar trei parti ale corpului care simbolizeaza sursele necesare pentru obtinerea titlului de campion: capul pentru intelepciune si vointa, inima pentru suflet si curaj, picioarele pentru viteza si eficienta. Liderii campioni ajung in frunte pentru ca poseda aceleasi calitati. Si deoarece competentele de lider in plan personal sunt intotdeauna necesare pentru conducerea eficienta a unei organizatii, adevaratii lideri lucreaza activ pentru a implementa si asimila aceste calitati in gandirea si actiunile lor de fiecare zi. Consecinta fireasca este inspirarea si imputernicirea celor din jur sa faca acelasi lucru.”

 

 

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]