Instruirea personalului este esentiala pentru scopuri specifice legate de afacerea ta. Un angajat mai multumit e si mai probabil sa ramana in echipa ta mai mult timp si sa fie mai productiv.

Un studiu recent arata ca 40% din angajatii care sunt instruiti insuficient parasesc pozitiile in care se afla in mai putin de un an. Ei invoca lipsa de programe de formare si dezvoltare a competentelor ca fiind principalele motive pentru care renunta la un job si trec la un altul.

Ia in considerare costurile in cifra de afaceri! Cu un angajat mai putin, productivitatea companiei tale scade. Vanzarile scad. Angajatii actuali sunt fortati sa munceasca mai multe ore. Moralul poate avea de suferit. Pentru a gasi un inlocuitor, vei petrece timp analizand si intervievand posibili candidati. Odata ce ai angajat pe cineva, trebuie sa instruiesti acea persoana. Costurile cu angajarea de personal se adauga. Cifrele variaza, dar te poate costa destul de mult, in functie de pozitie, pentru a inlocui un angajat de prima linie. Acesta este un pret mare pe care va trebui sa-l platesti din cauza lipsei instruirii personalului.

Alte beneficii ale programelor de instruire

In ciuda costurilor financiare initiale, instruirea personalului isi amortizeaza investitia. Iata doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa iei in calcul initiativele de dezvoltare:

  • Instruirea personalului ajuta bunul mers al afacerii tale. Angajatii instruiti vor fi mai bine pregatiti in a gestiona solicitarile clientilor, sa faca o vanzare sau sa foloseasca sistemele informatice.
  • Instruirea este un instrument de recrutare. Angajatii tineri de astazi doresc mai mult decat un salariu. Ei sunt orientati catre cautarea unui loc de munca care le permite sa invete noi compente. Ai mai multe sanse de a atrage si de a pastra noi angajati daca le poti oferi oportunitati de dezvoltare.
  • Instruirea promoveaza satisfactia la locul de munca. Cultivarea angajatilor pentru dezvoltarea unor seturi de competente mai complete ii va ajuta sa contribuie la dezvoltarea companiei. Cu cat sunt mai implicati in a lucra eficient pentru succesul tau, cu atat mai multe recompense vei obtine.
  • Instruirea este un instrument de insuflare de loialitate si angajament din partea angajatilor buni. Angajatii aflati in cautarea provocarilor urmatoare, cu atat mai mult vor urmari sa ramana daca le oferi modalitati de a invata si de a creste in compania ta. Nu le da motiv sa plece permitandu-le sa stagneze odata ce si-au insusit sarcinile initiale.
  • Instruirea personalului adauga flexibilitate si eficienta. Poti sa instruiesti angajatii si pentru alte activitati din cadrul afacerii tale. Invata-i pe fiecare sa fie competenti in vanzari, suport clienti, administratie si operatiuni. Asta te va ajuta sa-i mentii interesati si va fi extrem de util pentru tine atunci cand vei stabili orarele de lucru sau pentru suplinirea absentelor. Instruirea pe mai multe activitati incurajeaza, de asemenea, spiritul de echipa, asta deoarece angajatii apreciaza provocarile cu care se confrunta ceilalti colegi.
  • Instruirea ofera angajatilor sezonieri un motiv de a reveni. Lasa angajatii, pe termen scurt sau de sezon, sa stie ca exista mai multe moduri prin care un individ poate contribui. In loc sa angajezi pe cineva nou, ofera-le sansa de a deprinde noi competente si de a beneficia de experienta lor.

Instruirea si imbunatatirea competentelor angajatilor este logica de baza a afacerii tale. Incepe din ziua 1 si creste pe masura ce angajatii tai cresc. Desigur, poate dura ceva timp pentru a vedea rezultatele investitiei tale, dar castigurile pe termen lung asociate cu instruirea angajatilor, fac diferenta. Cheltuiala pe termen scurt pentru un program de instruire iti asigura pastrarea angajatilor calificati si productivi, care vor ajuta compania ta sa aiba succes. Asta este o investitie pe care trebuie sa o faci cu desavarsire.

Investeste si tu in instruirea angajatilor tai prin inscrierea acestora la unul din trainingurile noastre!

 

 

Distribuie in social media:

<div class=”addthis_sharing_toolbox”></div>

Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania:

Te-ar putea interesa si:

[crp]