Proprietarii de afaceri inteligenti stiu ca cea mai buna investitie pentu o companie este cea de a angaja oamenii potriviti. Pentru a preveni angajarile nepotrivite ar trebui sa iei in considerare urmatoarele lucruri:

  1. Intreaba-te daca ai nevoie neaparat sa angagajezi pe cineva pentru un anumit post

Atunci cand bugetul este restrans si ai nevoie disperata de o crestere economica viitoare, intreaba-te daca ai intr-adevar nevoie de un salariat cu norma intreaga sau daca ai putea apela la un freelancer. Daca cineva din afara companiei tale ar putea sa se ocupe de serviciile de care ai nevoie, ar trebui sa iei in considerare acest lucru deoarece vei economisi bani. Nu vei mai fi nevoit sa platesti anumite taxe, asigurari de sanatate sau concedii de odihna.

 

  1. Fii foarte specific in legtura cu nevoile pentru o anumita pozitie­­­­­

Inainte de a posta un anunt cu un loc de munca, proprietarii de afaceri ar trebui sa stabileasca exact de ce abilitati au nevoie de la viitorul angajat. Prin prezentarea unei scurte descrieri a jobului, vei filtra aplicantii si astfel iti va fi usurat procesul de recrutare.

 

  1. Cere recomandari

Nu ai facut asta pana acum? Daca nu, ar fi timpul sa iei in considerare si acest pas deoarece exista o probabilitate mai mare sa gasesti un angajat mai bun prin intermediul recomandarilor. De ce? Cel care iti recomanda pe cineva, cu siguranta nu va dori sa isi strice reputatia recomandandu-ti o persoana ineficienta.  

 

  1. Suna aplicantul

Dupa ce ai selectat CV-urile care te intereseaza, ia in considerare posibilitatea de a suna aplicantii pentru a afla mai multe despre ei. In doar cateva minute ai putea obtine informatii importante despre o persoana. In timpul convorbirii telefonice acorda o atentie foarte mare raspunsurilor acestora la intrebarile tale. De asemenea, acorda o atentie deosebita si tonului vocii. Observa daca acestia par entuziasmati sau daca vorbesc pe un ton clar si increzator. Daca vei fi multumit de discutia purtata, vei putea trece la pasul urmator, acela de a purta un interviu fata in fata. Actioneaza intotdeauna cu prudenta in luarea deciziilor de angajare deoarece angajarea oamenilor potriviti este esentiala in bunul mers al afacerii tale.

 

Distribuie in social media: <div class=”addthis_sharing_toolbox”></div> Inscrie-te si tu la urmatoarele evenimente Traininguri Specializate Romania: Te-ar putea interesa si: [crp]