Exista o serie de greseli comune pe care managerii tind sa le faca. Aveti grija sa le evitati!

Acestea sunt:

  • Sa nu credeti ca va puteti baza pe cunostintele dobandite la locul de munca existent si pe abilitatile tehnice pentru a reusi in postura de manager. Este esential sa va faceti timp pentru a dezvolta un management bun ce implica si comunicarea cu oamenii din echipa – acestea pot fi mai importante decat abilitatile tehnice!
  • Neputand sa te consulti regulat cu seful tau, nu incerca sa demonstrezi faptul ca poti face fata pe cont propriu.
  • nu va abordati seful cu o problema pana nu aveti si o solutie pentru rezolvarea acesteia
  • Nu-l pune pe seful tau intr-o pozitie jenanta facandu-i vreo surpriza neplacuta. Urmeaza regula “Fara surprize”.
  • Nu este necesar ca seful tau sa-ti ia apararea in fata altora si nu incerca sa-l manipulezi in acest sens. Acest lucru ii poate provoca seful tau pierderea credibilitatii in fata colegilor si a superiorilor sai, plus ca poate da impresia ca echipa sa este scapata de sub control.
  • Nu evita sa nu vorbesti cu clientii tai (potentiali sau deja existenti) cu privire la ceea ce vor de la tine si de la echipa ta.
  • Autoritatea folosita in mod necorespunzator – asigura-te ca tot ceea ce ceri oamenilor sa faca este în interesul organizatiei.

Multe dintre aceste greseli par evidente, insa cu toate acestea este incredibil de usor in a le face in graba vietii de zi cu zi la conducerea unei companii.

Puncte cheie

Cand sunteti promovat de la un simplu lucrator la manager, aveti nevoie pentru de a dezvolta un nou set de competente si sa folositi noi instrumente si tehnici. Acestea va vor ajuta in activitatile cheie de management in organizare, motivare, dezvoltarea si comunicarea cu echipa.

Mai presus de toate este necesar sa înveti cum sa delegi eficient. Cu toate acestea, trebuie sa inveti cum sa motivezi oamenii, sa dezvolti membrii echipei, sa comunici eficient cu oameni din interiorul si din afara echipei ta, dar si de a gestiona eficient disciplina.

Si asigurati-va ca evitati greselile pe care multi manageri noi le fac!